Home Herboristerie Bio shop Verzorging Geur- & lichttherapie Keuken Boeken Geschenken Contact


Inschrijven Nieuwsbrief


Dieetcentrum Ann
Korspelsesteenweg 86
3581 Beverlo-België
+32 11 89 03 18
info@dieetcentrum-ann.be


Openingsuren
Ma. - Vr.: 09-18 u.
Zaterdag: 09-17 u.


Geur- & lichttherapie

Geur kan herinneringen opwekken, waarschuwen voor gevaar of letterlijk het water in de mond laten lopen. Geuren kunnen ook een beïnvloedende eigenschap hebben op ons geestelijk en lichamelijk welzijn.

Vluchtige plantaardige oliën (etherische oliën) geuren sterk en kunnen afhankelijk van de plantsoort kalmerend werken, maar ook opwekkend, de toepassingen zijn legio.
Het inhaleren van bijvoorbeeld tijmolie kan een heilzaam effect hebben op de luchtwegen en zo zijn er nog vele andere toepassingen. Vraag raad aan een van onze winkelmedewerkers of raadpleeg een flora.

Hymalaya-zoutlampen verbeteren de luchtkwaliteit in huis. De lucht in huis wordt vervuild door roken, meubels, elektro-apparaten, textielstofjes en ander vuil. Hierdoor komen er positieve ionen in de lucht die schadelijk kunnen zijn voor mens en dier.

Wanneer de zoutlampen verwarmd worden geven ze negatieve ionen af en zorgen ervoor dat het stof niet blijft rondwarrelen maar snel neerslaat, hierdoor ontstaat er gezondere lucht en helpen ze bij allergieën zoals astma en andere longaandoeningen.

Het rood-oranje licht dat de lamp uitstraalt kalmeert en verwarmt, geeft levenskracht en vreugde en ondersteunt de weerstand van het lichaam.