Home Herboristerie Bio shop Verzorging Geur- & lichttherapie Keuken Boeken Geschenken Contact


Inschrijven Nieuwsbrief


Dieetcentrum Ann
Korspelsesteenweg 86
3581 Beverlo-België
+32 11 89 03 18
info@dieetcentrum-ann.be


Openingsuren
Ma. - Vr.: 09-18 u.
Zaterdag: 09-17 u.   


MN 80. Orthomoleculair bloedprofiel interpreteren en evalueren
Walter O.M. Faché
Een orthomoleculair bloedprofiel verschilt in heel veel opzichten van het reguliere. Hoewel de klassieke parameters ook hier worden gemeten, worden ze anders geïnterpreteerd. De referentiewaarden verschillen ook vaak, omdat men in de orthomoleculaire geneeskunde naar ‘optimale’ bloedwaarden streeft, niet alleen maar ‘voldoende’. Vooral de nutriëntenanalyse speelt een sleutelrol in de orthomoleculaire diagnostiek: vitaminen, mineralen, aminozuren, vetzuren, antioxidanten. Maar ook zware metalenbelasting, candida albicans infecties, hypoglycemie, allergie, parasieten en andere belastende factoren worden nagegaan. Verder is ook de hormonale balans van belang: DHEA, oestrogeen, testosteron, melatonine, de schildklierfunctie, ...Een orthomoleculair bloedprofiel kan opgemaakt worden om een individuele preventieve gezondheidsstrategie op te stellen of om onderliggende ziektebeelden te ontdekken en te behandelen. 92 blz.
 
MN 104. Fibromyalgie syndroom
Walter O.M. Faché
Fibromyalgie of fibromyalgie Syndroom (FMS) is een complex syndroom en de mensen die eraan lijden ervaren een brede waaier aan verzwakkende symptomen, van hoofdpijn en vermoeidheid tot algemene spierpijn en spastische darmen. Het symptoom dat bij alle FMS-patiëntenvoorkomt is ernstige spierpijn. FMS is een aandoening met veel facetten, wat het voor de klassieke geneeskunde een onbehandelbare ziekte maakt. De orthomoleculaire geneeskunde gaat op zoek naar al deze facetten en pakt ze een voor een aan, waardoor de patiënt zich niet alleen veel beter voelt, maar zelfs van zijn of haar klachten verlost kan worden. 76 blz.
 
MN 106. Allergieën voorkomen en epigenetisch behandelen
Walter O.M. Faché
In monografie 106 wordt een essentieel onderscheid gemaakt tussen enerzijds een voedselallergie en anderzijds een overgevoeligheidsreactie, die kan ontstaan t.o.v. een of meerdere voedingsstoffen. Bekende dossiers zoals gluten- en melkallergie worden vanuit deze nieuwe visie toegelicht. Allergie is een moderne beschavingsziekte tot op cellulair DNA niveau , veroorzaakt door zowel inwendige als uitwendige omgevingsfactoren, die men epigenetische factoren noemt. Zo speelt bijvoorbeeld aanhoudende stress met toenemende cortisol productie en bijnieruitputting als gevolg, een belangrijke rol in het vormingsproces van allergieën. Ook onze industriële verwerkte voeding ligt aan de basis bij heel wat overgevoeligheidsreacties. Met een orthostatisch dieet, rijk aan rauwe groenten en fruit zoals ananas, papaja, … kunnen we het nijpend tekort aan enzymen opvangen waardoor de kans op immuun verlagende reacties wordt verkleind. 95 blz.


   

 


Gezondheidsboekje nr. 1:
Jij kunt slank en gezond blijven
Walter O.M. Faché
Faché laat de lezer kennismaken met de Voedingsdriehoek Faché, die een onontbeerlijk instrument is voor iedereen die op een gezonde manier wil afvallen. Hij loodst de lezer door de vijftien voedingsgroepen, volgens een stramien van 56 fundamentele adviezen, honderden voedingstips, vele waarschuwingen, technische informatie en een aantal leesstukjes die heel wat afslankingsproblemen illustreren. Als onderliggende rode draad geeft hij voortdurend eenvoudige wetenschappelijke uitleg, verklaringen, referenties en vooral de liefdevolle motivatie om de theorie om te zetten in de praktijk. Alle adviezen in dit boek zijn realistisch haalbaar gemaakt. Er werd rekening gehouden met de orthomoleculaire voedingswetten en met de maximale toepasbaarheid van alle adviezen en tips. 281 blz.
 
Gezondheidsboekje nr. 2:
Gezond ontbijten
Walter O.M. Faché
Faché loodst de lezer door alle mogelijke orthomoleculaire ontbijten, volgens een stramien van 33 fundamentele adviezen, honderden voedingstips, tientallen recepten met varianten, vele waarschuwingen, technische informatie en een groot aantal leesstukjes die heel wat ontbijtproblemen illustreren. Als onderliggende rode draad geeft hij voortdurend eenvoudige wetenschappelijke uitleg, verklaringen, referenties en vooral de liefdevolle motivatie om dit ontbijtboekje in de praktijk om te zetten. Alle recepten en adviezen zijn zelf uitgeprobeerd en realistisch haalbaar gemaakt. Er werd rekening gehouden met het tijdsprobleem en mogelijke financiële aspecten, met de orthomoleculaire voedingswetten en met maximale toepasbaarheid van alle adviezen en tips. 209 blz.