Home Herboristerie Bio shop Verzorging Geur- & lichttherapie Keuken Boeken Geschenken Contact


Inschrijven Nieuwsbrief


Dieetcentrum Ann
Korspelsesteenweg 86
3581 Beverlo-België
+32 11 89 03 18
info@dieetcentrum-ann.be


Openingsuren
Ma. - Vr.: 09-18 u.
Zaterdag: 09-17 u.   


MN 36. Huidproblemen voorkomen en orthomoleculair behandelen
Walter O.M. Faché - Angélique De Beule
Huidproblemen komen veelvuldig voor. Bijna iedereen heeft er vroeg of laat weleens last van, maar sommige mensen hebben heel hun leven een probleemhuid. Met een gezonde leefwijze, een orthomoleculaire voeding en ondersteuning met supplementen kunnen huidproblemen doeltreffend worden aangepakt. De meest uiteenlopende huidaandoeningen komen aan bod: huidschade door Uv-straling, huidveroudering, verslapping van het bindweefsel, oedeem, eczeem, acne, psoriasis, levervlekken, spataderen, cellulitis, couperose, vitiligo en haemangioma senilis. 102 blz.
 
MN 39. Attention Dificit Hyperactivity Disorder of ADHD/ADD
Walter O.M. Faché
ADHD neemt de laatste jaren epidemische vormen aan. Hoewel de diagnose vaak ten onrechte wordt gesteld bij drukke, actieve of lastige kinderen, is het duidelijk dat probleemgedrag bij kinderen steeds meer voorkomt. Voeding, onderliggende pathologieën en milieufactoren spelen de hoofdrol bij ADHD en ADHD-achtige symptomen. Het corrigeren van deze factoren zal een gunstig effect hebben op het gedrag, het leervermogen en de concentratie van deze kinderen. 100 blz.
 
MN 58. Orthomoleculaire behandeling van abcessen, zweren, ontstekingen
Walter O.M. Faché - Angélique De Beule
Ontstekingen, abcessen en zweren zijn niet alleen vervelende, maar soms ook ernstige aandoeningen, die vaak moeilijk genezen. In deze monografie biedt het eFIOW een algemeen voedings- en suppletieplan ter preventie van deze vaak voorkomende infecties, maar ook een specifieke behandelingsstrategie voor een heel scala aan huid- en bindweefselontstekingen: beenzweren, open wonden, spataders, huidzweren, steenpuisten, abcessen, cystes of bindweefselgezwellen, Herpes simplex of koorstblaasjes, mondzweren, aften, ooglidontstekingen, aderontstekingen, schaafwonden, snijwonden, kneuzingen, sportblessures, verrekkingen, verstuikingen, inflammatie, acne en maag- of duodenumzweren. 84 blz.


   


MN 59. Slaapstoornissen behandelen met orthomoleculaire stoffen
Walter O.M. Faché
Het metabolisme en de cyclus van melatonine, een hormoon dat wordt aangemaakt in de epifyse, is van essentieel belang voor een gezond slaappatroon. Dit mechanisme wordt echter verstoord door het malilluminatiesyndroom of een onvoldoende blootstelling aan zonlicht overdag. De meest mensen zitten een hele dag binnenshuis bij kunstlicht te werken. Ook ’s avonds wordt onze omgeving kunstmatig verlicht, zodat we onze favoriete activiteiten kunnen verderzetten. Een verstoring van het melatoninemetabolisme leidt tot slapeloosheid, vermoeidheid, depressie, overgewicht, enz. Hoe kunnen we de melatonineproductie optimaliseren om ons slaappatroon te normaliseren? Een orthomoleculaire strategie maakt slaapmiddelen overbodig. 65 blz.
 
MN 70. Burn-out preventief en curatief behandelen

Walter OM Faché en Angélique De Beule
Burn-out wordt niet alleen veroorzaakt door factoren van buitenaf, maar vooral door hoe je zelf met een hoge werkdruk, een veeleisende baas, een onduidelijke taak of functieomschrijving omgaat. Chronische stress is de voorloper van burn-out. Een ontregeld detoxificatie systeem en een totaal ontregelde HPA as liggen aan de basis van het oprukkende burn-out syndroom! De uitputting van de bijnieren moet terug in balans hersteld worden.Ontdek de doorbraak in de orthomoleculaire behandelingsmethode om niet in een burn-out spiraal te blijven zitten! De raakvlakken met chronische vermoeidheid, depressie, stress, neurotransmitterbalansen worden biochemisch aangetoond.107 blz.
 
MN 71. Drankendriehoek, je bent wat je drinkt
Walter O.M. Faché
Een gezondheidswijzer voor de orthotariër met adviezen, tips, waarschuwingen en recepten. Gezonde dranken maken deel uit van een orthomoleculaire leefwijze. Hun belang wordt in vele voedingsadviezen echter over het hoofd gezien. 93 blz.