Home Herboristerie Bio shop Verzorging Geur- & lichttherapie Keuken Boeken Geschenken Contact


Inschrijven Nieuwsbrief


Dieetcentrum Ann
Korspelsesteenweg 86
3581 Beverlo-België
+32 11 89 03 18
info@dieetcentrum-ann.be


Openingsuren
Ma. - Vr.: 09-18 u.
Zaterdag: 09-17 u.   


MN 09. Hoe de opmars van diabetes stoppen?

Walter O.M. Faché
Diabetes is een echte epidemie aan het worden, die met de juiste voeding voorkomen kan worden. 90-95% van alle diabetes is niet-erfelijk, maar verworven door een verkeerde leefwijze! In deze monografie worden inzichten gegeven in de ontwikkeling van diabetes en wordt een orthomoleculair behandelingsplan aangeboden voor insulinemie en insulineresistentie. 66 blz.
 
MN 10. Chronisch vermoeidheidssyndroom
Walter O.M. Faché
Chronische vermoeidheid, misschien wel een van de vaagste ziektebeelden van onze tijd, komt de laatste jaren erg veel voor. De meeste artsen weten er geen raad mee. Dat heeft te maken met het feit dat er zo veel mogelijke oorzaken zijn voor vermoeidheid en dat die door de meeste artsen niet getest worden. In de orthomoleculaire geneeskunde test men patiënten met chronische vermoeidheid op parasieten, leverinsufficiëntie, immuundepressie, slecht werkende schildklier, nutriëntendeficiënties, virale infecties, enz. Op die manier kan men een specifieke behandeling starten, meestal met succes. Ook de juiste voeding is van cruciaal belang. 59 blz.
 
MN 14. Hoofdpijn en migraine orthomoleculair behandelen
Walter O.M. Faché

In ons land lijdt bijna 8% van de bevolking aan migraine. Doordat het zo moeilijk te behandelen is, grijpen de meeste migrainepatiënten naar pijnstillers, die op de duur verslavend gaan werken. Recente wetenschappelijke onderzoeken hebben verschillende factoren aan het licht gebracht die bijdragen aan het ontstaan van migraine: slechte voeding, allergie, nutriëntendeficiënties, biogene aminen, een overmaat aan toxines, stress, enz. Al deze factoren kunnen op een orthomoleculaire manier aangepakt worden en de frequentie en de ernst van migraineaanvallen aanzienlijk verminderen, zodat leven met migraine een stuk minder zwaar wordt. 89 blz.


   


MN 15. Het premenstrueel syndroom

Angélique De Beule
PMS is geen ingebeelde ziekte, noch een uiting van geaffecteerd gedrag, zoals men vroeger weleens dacht. De verschijnselen van nervositeit, prikkelbaarheid, opgeblazen gevoel, pijnlijke borsten en depressie zijn daarvoor te kenmerkend voor vele vrouwen in de tweede helft van de maandelijkse cyclus. Aangepaste voeding in combinatie met specifieke supplementen, voldoende beweging, stress-management en de schildklieractiviteit verbeteren, maken deel uit van het epigenetisch plan voor een natuurlijke correctie van dit probleem. Worden ook behandeld: hyperprolactinemie(te hoge prolactine concentratie die verantwoordelijk is voor pijnlijke opgezwollen borsten) en kopertoxiciteit door de anticonceptiepil en koperspiraaltje. 59 blz.
 
MN 19. Hart- en vaatziekten voorkomen en behandelen

Walter O.M. Faché
Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd nog steeds doodsoorzaak nummer één. In de VS is het aantal sterfgevallen door hartziekten al met 30 à 35% gedaald door een campagne voor gezonde voeding, de jogging- en aerobics rage en door extra voedingssupplementen. In België en Nederland, Zweden en Groot-Brittannië stijgt het sterftecijfer tot bijna 1 op 2. Preventie kan dit sterftecijfer echter drastisch doen dalen. Door kennis van de primaire en secundaire risicofactoren kunnen we een efficiënt orthomoleculair preventieplan opstellen om hart- en vaatziekten te voorkomen. 70 blz.
 
MN 24. Prostaataandoeningen orthomoleculair behandelen
Walter O.M. Faché
Prostaatkanker is de voornaamste kanker bij mannen en heeft net zoals borstkanker bij vrouwen een hormonale aanleg. Een andere opvallende gelijkenis is dat het al dan niet ontstaan van prostaatkanker sterk beïnvloed wordt door voeding en levensstijl. Aangezien voorkomen beter is dan genezen, wordt de nadruk gelegd op prostaatvergroting, een voorstadium van prostaatkanker en een belangrijk signaal dat de prostaat aan het verouderen is. 73 blz.